Information kring kryssningar med MSC Cruises

På den här sidan samlar vi information som man kan vara bra att veta inför och under din kryssning med MSC Cruises.

Inresekrav - kryssning från USA

Den amerikanska regeringen har sagt att från och med den 8 november kommer icke-amerikanska medborgare som är fullvaccinerade med ett vaccin som godkänts av Världshälsoorganisationen (WHO) att få komma in i USA, dessa vaccin är; Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson och AstraZeneca.

För att kryssa med MSC Cruises måste gäster i åldern 12 år och äldre fått dubbla doser vaccin mottagna minst 14 dagar innan kryssningen börjar samt att alla gäster från 2 år och äldre måste visa upp ett negativ COVID-19-test vid ombordstigning.MSC Cruises kommer också att kräva att icke-amerikanska invånare har en COVID-19-försäkring. Försäkringen måste täcka mot covid-19-relaterade risker, såsom avbokning, avbrott, utgifter för hemtransport, karantän, medicinsk hjälp, sjukhusvistelse och andra relaterade kostnader. Det är viktigt att försäkringen även omfattar närstående i samma sällskap. För mer information om resekraven och hälso- och säkerhetsåtgärder, vänligen klicka här.

Checka in online

För att få tillgång till dina biljetter behöver du logga in och registrera dina uppgifter på www.mscwebcheckin.com. Fyll i ditt namn, ditt bokningsnummer som du fick av oss vid bokning och resterande fält med personlig information. Notera att du inte kan använda å-ä-ö utan skriv istället aa, ae eller oe. När du väl är inloggad på sidan kan du även boka bord på restauranger, boka utflykter och eventuellt välja till ett dryckespaket. Notera att du behöver göra det senast 4 dygn innan avresa.

Incheckning/ombordstigning

På din kryssningsbiljett finner du information om när du ska befinna dig vid incheckning på fartyget. 90 minuter (120 minuter vid amerikanska hamnar) innan fartyget lägger ut är i de allra flesta fall den senaste tiden incheckning. Vid incheckningen lämnar du även ditt bagage som under samma dag levereras till din hytt. Bagaget måste vara märkt med bagagetaggar som du får i samband med din kryssningsbiljett. Ditt handbagage behåller du själv. 

Nekad ombordstigning

I vissa fall kan du, av fartygets personal, nekas ombordstigning. För att det ska hända ska det föreligga fara för din eller andra resenärers säkerhet. Det kan bero på saknade resehandlingar, sjukdomar, dåligt uppförande eller andra orsaker som gör det omöjligt att resa. Fartyget har även regler och förhållningssätt för resenärer gentemot andra gäster samt hälso- och säkerhetsföreskrifter. Bryter gästen mot dessa kan man tillsammans med sitt resesällskap bli avsläppta i nästa hamn. De kostnader som då tillkommer står resenären för själv.

Praktisk information ombord

Samtliga resenärer och personer i besättningen ska under kryssningen genomföra en obligatorisk säkerhetsövning. Du kommer att meddelas vid vilken dag och tid den genomförs. Kom också ihåg att ta del av säkerhetsinformationen som du antingen ser på via video på din tv i hytten eller på din hyttdörr.

Upplevelsekategorier på MSC Cruises - välj din upplevelse

MSC Cruises erbjuder dig en kryssningsupplevelse anpassad särskilt efter dina behov och önskemål. Välj en unik upplevelse: prisvärda Bella och Fantastica som ger dig större flexibilitet och frihet att anpassa kryssningen, Aurea med sitt SPA-paket eller MSC Yacht Club för dig som vill ha en riktigt exklusiv kryssning. Det är paketet du väljer som bestämmer slutpriset. Här kan du läsa mer om alla upplevelsekategorier.

Föremål ej tillåtna att ta ombord

Vapen, knivar, korkskruvar, vattenkokare, strykjärn, stearinljus, brandfarliga ämnen, mat och dryck är inte tillåtet att ta med ombord. Specialmat och barnmat är tillåtet.

Klädsel

MSC Cruises rekommenderar en ledig klädsel. Vid kvällsaktiviteter rekommenderas klänning och kavaj och under galakvällar smoking eller kostym samt afton- eller cocktailklänning. I bufferestaurangen gäller "hel och ren". Barfota/bar överkropp accepteras ej i restauranger.

Hur håller jag mig uppdaterad?

Varje kväll delas ett engelskspråkigt nyhetsbrev ut till sin hytt där information om stopp, avgångstider från hamnar, aktiviteter, underhållning, klädkod och mycket mer.

Rökning

Stora delar av fartyget, såsom hytter, balkonger, restauranger är rökfria. Det finns dock platser där det är tillåtet att röka.

Mat och dryck

På en kryssning med MSC Cruises har du mängder av valmöjligheter när det kommer till mat och dryck. Bufférestaurangen, huvudrestaurangen och eventuellt någon till ingår i din kryssningsbiljett och andra restauranger kostar extra att äta på. Frukost äter du i buffén eller huvudrestaurangen. Middagstiderna i restaurangerna varierar beroende på vilken kryssning du bokar. Bufférestaurangen är dock öppen 20 timmar om dygnet.

Dryckespaket går att köpa ombord eller via oss på Supreme Travel innan avresa. På den här länken kan du läsa mer om de olika dryckespaketen ombord.

Betalning ombord

En kryssning med MSC Cruises är kontantfri och valutan är € eller USD. Vid incheckning får du ett cruise-card som är kopplat till ditt kredit-eller betalkort. Samtidigt som du får kortet reserveras ett belopp på ca 250€ eller USD som en deposition. Det beloppet hävs sedan av ditt kortföretag och pengarna är tillbaka på kontot inom 7-14 arbetsdagar. Dagen innan kryssningen är slut får du en räkning till din hytt där du kan kontrollera dina köp innan sluträkning.

Beroende på din rutt och antalet dagar på din kryssning lägger MSC till en daglig serviceavgift (en form av dricks) på ditt kort, ca 10€ per dag. Barn betalar halva avgiften och barn under 2 år betalar ingenting. Vid köp i barer och på spa läggs en serviceavgift på 15% till automatiskt.

Aktiviteter

Varje dag levereras ett program till din hytt där du kan ta del av vilken kvällsunderhållning som gäller. På en kryssning med MSC Cruises finns det gott om föreställningar, shower och andra uppträdanden. Några av dessa kostar extra men flera är gratis. Andra saker att aktivera sig med under din kryssning är gym, spa, idrottsanläggning, pool och mycket mer.

Wifi ombord - här finns priserna

Barn och ungdomar

MSC Cruises är ett barnvänligt rederi med mängder av underhållning för hela familjen. På en kryssning med MSC Cruises ingår flera av dessa. Roa dig med vattenrutschbanor, spelkonsoler, vattenparker, pooler och idrottsanläggningar. Notera att det är åldersgräns på poolerna. 2 år i barnpool och 6 år i vuxenpool.

Utflykter

På din kryssning med MSC Cruises kommer fartyget att göra stopp vid olika hamnar under din rutt. Rederiet erbjuder utflykter vid varje stopp och vi rekommenderar verkligen  att du tar del av dem. Via rederiets hemsida  kan du boka in dig och ditt sällskap på olika utflykter. Det går också att boka in sig ombord men vi rekommenderar att du gör de i förväg för att få en plats då utflykterna ofta är mycket populära. Notera även att utflykterna kan komma att ställas in av olika anledningar såsom väder, för lågt deltagarantal med mera.

Sjukvård

Ombord på samtliga fartyg i MSC Cruises flotta finns en läkare och minst en sjuksköterska. Kostnaden för besök betalas av dig och läggs på ditt Cruise Card. Vi rekommenderar att du har en rese- sjukvårdsförsäkring hos ett försäkringsbolag.

Vaccination

Du som resenär har själv ansvar för att ha eventuella vaccinationer som krävs.

Graviditet

Fram till vecka 23 under din graviditet kan du åka på en kryssning med MSC Cruises.

Särskilda behov

En del av MSC Cruises fartyg har specialanpassade hytter för resenärer med funktionshinder. Du behöver dock ha ett resesällskap som kan assistera dig under kryssningen om du har ett funktionshinder som gör att du inte kan klara dig på egen hand.

Utcheckning

Under slutskedet på din kryssning kommer du att få bagagelappar till din hytt som du sätter på ditt bagage. Sista kvällen lämnar du ditt bagage utanför hytten och den hämtas sedan i ankomsthallen.