Celebrity Silhouette uppenbarar sig i bakgrunden med ljusblått vatten och en tropisk ö i förgrunden.

Information kring kryssningar med Celebrity Cruises

Checka in online

För en snabbare incheckning på plats rekommenderas att du fyller i dina uppgifter på Celebrity Cruises hemsida. Logga in på www.celebritycruises.com, klicka på Check in och Create an account och skapa ett konto. Därefter klickar du på Add a cruise och fyller i uppgifterna samt bokningsnumret som du hittar på din bekräftelse. Notera att du inte kan använda å-ä-ö utan skriv istället aa, ae eller oe. När du är inloggad på ditt konto kan du även lägga in ditt kreditkort, boka utflykter, shower och specialrestauranger. Notera att du även kan göra detta i Celebrity Cruises app.

Incheckning/Ombordstigning

På din kryssningsbiljett finner du information om när du ska befinna dig vid incheckning på fartyget. 90 minuter innan fartyget lägger ut är i de allra flesta fall den senaste tiden incheckning. Vid incheckningen lämnar du även ditt bagage som under samma dag levereras till din hytt. Bagaget måste vara märkt med bagagetaggar som du får i samband med din kryssningsbiljett. Ditt handbagage behåller du själv. 

Se till att ha ditt pass och dina resehandlingar redo du går fram till disken för incheckning. Här kommer du också att få ditt Sea Pass som du under hela resan använder som legitimation vid betalning. det används även som nyckelkort till din hytt och med kortet kan du också se vilket bordsnummer du har vid måltider.

Nekad ombordstigning

I vissa fall kan du, av fartygets personal, nekas ombordstigning. För att det ska hända ska det föreligga fara för din eller andra resenärers säkerhet. Det kan bero på saknade resehandlingar, sjukdomar, dåligt uppförande eller andra orsaker som gör det omöjligt att resa. Fartyget har även regler och förhållningssätt för resenärer gentemot andra gäster samt hälso- och säkerhetsföreskrifter. Bryter gästen mot dessa kan man tillsammans med sitt resesällskap bli avsläppta i nästa hamn. De kostnader som då tillkommer står resenären för själv.

Praktisk information ombord

Samtliga resenärer och personer i besättningen ska under kryssningen genomföra en obligatorisk säkerhetsövning. Du kommer att meddelas vid vilken dag och tid den genomförs. Kom också ihåg att ta del av säkerhetsinformationen som du antingen ser på via video på din tv i hytten eller på din hyttdörr.

Ej tillåtna föremål att ta ombord

Vapen, knivar, korkskruvar, vattenkokare, strykjärn, stearinljus, brandfarliga ämnen, mat och dryck är exempel på föremål, du inte får ta med dig Specialmat och barnmat är tillåtet.

Klädsel

På en kryssning med minst sju nätter hålls två evening chic-kvällar där du förväntas klä dig i cocktailklänning, kjol, byxor snygg överdel, skjorta, blazer och så vidare. Övriga kvällar förväntas du klä dig smart casusal, exempelvis jeans, piké, kjol, byxor.

Hur håller jag mig uppdaterad på det som händer?

Varje kväll delas ett engelskspråkigt nyhetsbrev ut till sin hytt där information om stopp, avgångstider från hamnar, aktiviteter, underhållning, klädkod och mycket mer.

Betalning ombord

En kryssning med Celebrity Cruises är kontantfri och valutan är USD. Vid ombordstigning får du ett cruise-card som är kopplat till ditt kredit-eller betalkort. Dagen innan kryssningen är slut får du en räkning till din hytt där du kan kontrollera dina köp innan sluträkning. Notera att på en kryssning med Celebrity Cruises ingår dricks till hytt- och restaurangpersonal. För skönhetsbehandlingar och dryck tillkommer ett servicetillägg. För att kontrollera att ditt kort är giltigt görs en reservation på ditt konto. Den hävs i samband med att din sluträkning är betald. Det är ditt kortföretag som häver det reserverade beloppet och det kan ta 7-14 dagar.

Mat och dryck

På kryssningar med Celebrity Cruises ingår helpension vilket innebär att frukost, lunch, middag ingår på utvalda restauranger ombord. Du kan själv välja om du vill ha en tidig eller sen sittning i huvudrestaurangen när du bokar kryssningen. Vissa av fartygen hos Celebrity Cruise tillämpar även öppen sittning vilket innebär att du själv väljer när du vill äta mellan vissa tider. Har du allergier är det viktig att ange det när du bokar din kryssning. Du kan beställa din frukost till hytten mellan 07:00 och 10:00 och även rumsservice från en enklare meny.

Dryckespaket och WiFi

På samtliga kryssningar med Celebrity Cruises ingår dricks till servicepersonal, dryckespaket Classic och WiFi-paketet Surf. Du kan dock välja till två andra priskategorier, Elevate och Indulge. I Elevate ingår även fickpengar att spendera ombord och indulge fickpengar samt WiFi-paketet Stream för person 1 och 2 i hytten. I Elevate och Indulge ingår premium dryckespaket, dvs du har mycket mer att välja mellan jämfört det dryckespaket som ingår i Classic.

Det finns ytterligare en nivå som heter "Retreat". Det är svit-nivå. Det innebär att du som bor i svit ombord får många förmåner såsom premium dryckespaket, lounge och specialmatsalar, wifi, prioriterad check in etc. Hör med oss om de olika paketen som erbjuds ombord på Celebrity Cruises.

Aktiviteter

På en kryssning med Celebrity Cruises finns casino, spa, pooler, gym, föreläsningar, shower på scen, teater, film och mycket mer. Underhållningen varierar på olika fartyg och vissa saker kommer mot en extra kostnad.

Utflykter

På din kryssning med Celebrity Cruises kommer fartyget att göra stopp vid olika hamnar under din rutt. Rederiet erbjuder utflykter vid varje stopp och vi rekommenderar verkligen  att du tar del av dem. Via rederiets hemsida på www.celebritycruises.com kan du boka in dig och ditt sällskap på olika utflykter. (Du kan också kontakta oss på Supreme Travel för att boka in dig på utflykter). Det går också att boka in sig ombord men vi rekommenderar att du gör det i förväg för att få en plats då utflykterna ofta är mycket populära.

Barn och ungdomar

På kryssningar med Celebrity Cruises finns barn- och ungdomsklubbar som, om inget annat anges, ingår i kryssningsbiljetten och erbjuder aktiviteter för barn i alla åldrar. På Celebrity Cruises heter de I Celebritys Kids Fun Factory/XClub. 

Sjukvård

Ombord på alla fartyg i Celebrity Cruises flotta finns en läkare och minst en sjuksköterska. Kostnaden för besök betalas av dig och vi rekommenderar att du har en rese- sjukvårdsförsäkring hos ett försäkringsbolag. Kostnaden är dessutom högre än i Sverige på grund av att sjuvården ombord regleras av amerikansk lag.

Vaccination

Du som resenär har själv ansvar för att ha eventuella vaccinationer som krävs.

Graviditet

Fram till vecka 23 under din graviditet kan du åka på en kryssning med Celebrity Cruises.

Särskilda behov

En del av Celebrity Cruises fartyg har specialanpassade hytter för resenärer med funktionshinder. Du behöver dock ha ett resesällskap som kan assistera dig under kryssningen om du har ett funktionshinder som gör att du inte kan klara dig på egen hand. 

Utcheckning

Under slutskedet på din kryssning kommer du att få bagagelappar till din hytt som du sätter på ditt bagage. Sista kvällen lämnar du ditt bagage utanför hytten och den hämtas sedan i ankomsthallen.