Information kring kryssning med Royal Caribbean

Registera dig online

För en snabbare incheckning på plats rekommenderas att du fyller i dina uppgifter på Royal Caribbeans hemsida. Logga in på www.royalcaribbean.se och klicka på Online check in och fyll i uppgifterna samt bokningsnumret som du hittar på din bekräftelse du fick vid din bokning. Gör sedan en utskrift av ditt SetSail pass som du sedan tar med dig till incheckningen. Notera att du inte kan använda å-ä-ö utan skriv istället aa, ae eller oe. När du är inloggad på ditt konto kan du även lägga in ditt kreditkort, boka utflykter, shower och specialrestauranger. Det gör du under "Cruise planner" där du behöver skapa ett konto.

Incheckning/ombordstigning

På din kryssningsbiljett finner du information om när du ska befinna dig vid incheckning på fartyget. 90 minuter innan fartyget lägger ut är i de allra flesta fall den senaste tiden incheckning. Vid incheckningen lämnar du även ditt bagage som under samma dag levereras till din hytt. Bagaget måste vara märkt med bagagetaggar som du får i samband med din kryssningsbiljett. Ditt handbagage behåller du själv. Se till att ha ditt pass och dina resehandlingar redo du går fram till disken för incheckning. Här kommer du också att få ditt Sea Pass som du under hela resan använder som legitimation vid betalning. det används även som nyckelkort till din hytt och med kortet kan du också se vilket bordsnummer du har vid måltider.

Nekad ombordstigning

För att du ska nekas ombordstigning ska det föreligga fara för din eller andra resenärers säkerhet. Det kan bero på saknade resehandlingar, sjukdomar, dåligt uppförande eller andra orsaker som gör det omöjligt att resa. Fartyget har även regler och förhållningssätt för resenärer gentemot andra gäster samt hälso- och säkerhetsföreskrifter. Bryter gästen mot dessa kan man tillsammans med sitt resesällskap bli avsläppta i nästa hamn. De kostnader som då tillkommer står resenären för själv.

Praktisk information ombord

Samtliga resenärer och personer i besättningen ska under kryssningen genomföra en obligatorisk säkerhetsövning, muster drill. Du kommer att meddelas vid vilken dag och tid den genomförs. Kom också ihåg att ta del av säkerhetsinformationen som du antingen ser på via video på din tv i hytten eller på din hyttdörr.

Föremål ej tillåtna att ta ombord

Vapen, knivar, korkskruvar, vattenkokare, mat och dryck är exempel på föremål du inte får ta med dig. Specialmat vid allergi och barnmat är tillåtet. Rökning tillåts endast på angivna platser.

Hur håller jag mig uppdaterad?

Varje kväll delas ett engelskspråkigt nyhetsbrev ut till sin hytt där information om stopp, avgångstider från hamnar, aktiviteter, underhållning, klädkod och mycket mer.

Barn och ungdomar

Royal Caribbean är ett mycket barnvänligt rederi med mängder av aktiviteter för både barn och ungdomar. En del av aktiviteterna kostar extra, men de flesta är gratis.

Betalning ombord

En kryssning med Royal Caribbean är kontantfri och valutan är USD. Vid ombordstigning får du ett Sea Pass som är kopplat till ditt kredit-eller betalkort. Dagen innan kryssningen är slut får du en räkning till din hytt där du kan kontrollera dina köp innan sluträkning. Notera att på en kryssning med Royal Caribbean ingår dricks till hytt- och restaurangpersonal. För skönhetsbehandlingar och dryck tillkommer ett servicetillägg. För att kontrollera att ditt kort är giltigt görs en reservation på ditt konto. Den hävs i samband med att din sluträkning är betald. Det är ditt kortföretag som häver det reserverade beloppet och det kan ta 7-14 dagar.

Mat och dryck

När du åker på en kryssning med Royal Caribbean ingår helpension (frukost, lunch, middag, snacks och viss dryck). Fartygen erbjuder även specialrestauranger där det kostar extra att äta. De restaurangerna brukar vara mycket populära och vi rekommenderar att du bokar dessa i förväg innan din kryssning.

Dryckespaket går att köpa till ombord på Royal Caribbean.

DELUXEDRYCKESPAKET 

Njut av obegränsad tillgång till drycker och alternativ under hela kryssningen*. Börja dagen med en kopp kvalitetskaffe, smutta på en piña colada vid poolen, håll vätskebalansen med färsk juice och koppla av med det perfekta vinalternativet eller en klassisk cocktail.  – Få också 40 % rabatt på buteljerade viner i prisklasser upp till $100, och 20 % rabatt på viner över $100. Aktuella priser ombord är  $63,00 – $89,00/per dag på kryssningar under 2021–2022.

  • Läskautomater och påfyllning vid alla serverings- och nöjesutrymmen
  • Coca-Cola Freestyle-drycker*
  • Coca-Cola®-souvenirmugg
  • Alkoholfria cocktails (mocktails)
  • Vatten på flaska med och utan kolsyra
  • Kvalitetskaffe och -teer
  • Färskpressade juicer
  • Cocktails • Drinkar • Sprit
  • Öl • Vin på glas

Aktiviteter

På en kryssning med Royal Caribbean finns casino, spa, pooler, gym, föreläsningar, shower på scen, teater, film och mycket mer. Underhållningen varierar på olika fartyg och vissa saker kommer mot en extra kostnad.

Utflykter

På din kryssning med Royal Caribbean kommer fartyget att göra stopp vid olika hamnar under din rutt. Rederiet erbjuder utflykter vid varje stopp och vi rekommenderar verkligen att du tar del av dem. Via rederiets hemsida på www.royalcaribbean.se och på sidan ”Cruise planner” kan du boka in dig och ditt sällskap på olika utflykter. Det går också att boka in sig ombord men vi rekommenderar att du gör de i förväg för att få en plats då utflykterna ofta är mycket populära. Notera även att utflykterna kan komma att ställas in av olika anledningar såsom väder, för lågt deltagarantal med mera.

Sjukvård

Ombord på alla fartyg i Royal Caribbeans flotta finns en läkare och minst en sjuksköterska. Kostnaden för besök betalas av dig och vi rekommenderar att du har en rese- sjukvårdsförsäkring hos ett försäkringsbolag. Kostnaden är dessutom högre än i Sverige på grund av att sjuvården ombord regleras av amerikansk lag.

Vaccination

Du som resenär har själv ansvar för att ha eventuella vaccinationer som krävs.

Graviditet

Fram till vecka 23 under din graviditet kan du åka på en kryssning med Royal Caribbean.

Särskilda behov

En del fartyg har specialanpassade hytter. Du behöver dock ha ett resesällskap som kan assistera dig om du har ett funktionshinder som gör att du inte kan klara dig på egen hand. 

Utcheckning

Under slutskedet på din kryssning kommer du att få bagagelappar till din hytt som du sätter på ditt bagage. Sista kvällen lämnar du ditt bagage utanför hytten och den hämtas sedan i ankomsthallen.