Information kring kryssning med Norwegian Cruise Line

Checka in online

För en snabbare incheckning på fartyget rekommenderas du att senast två dagar innan din kryssning lägga in dina uppgifter på Norwegians hemsida. För att skapa ett konto går du in på www.ncl.eu  och klickar på: Get ready for the cruise” Där klickar du sen på Online check in och Create a new account. Fyll i dina uppgifter som du fick hos oss vid bokning och på frågan "Do you have a cruise reservation" fyller du i uppgifterna för att koppla din bokade kryssning till ditt konto hos Norwegian Cruise Line. När du är klar med ditt konto kan du också förboka restauranger och annat.

Incheckning/Ombordstigning

På din kryssningsbiljett finner du information om när du ska befinna dig vid incheckning på fartyget. 90 minuter innan fartyget lägger ut är i de allra flesta fall den senaste tiden incheckning. Vid incheckningen lämnar du även ditt bagage som under samma dag levereras till din hytt. Bagaget måste vara märkt med bagagetaggar som du får i samband med din kryssningsbiljett. Ditt handbagage behåller du själv.

Nekad ombordstigning

I vissa fall kan du, av fartygets personal, nekas ombordstigning. För att det ska hända ska det föreligga fara för din eller andra resenärers säkerhet. Det kan bero på saknade resehandlingar, sjukdomar, dåligt uppförande eller andra orsaker som gör det omöjligt att resa. Fartyget har även regler och förhållningssätt för resenärer gentemot andra gäster samt hälso- och säkerhetsföreskrifter. Bryter gästen mot dessa kan man tillsammans med sitt resesällskap bli avsläppta i nästa hamn. De kostnader som då tillkommer står resenären för själv.

Betalning ombord

När du kliver ombord på en kryssning med Norwegian Cruise Line får du ett cruise card som du använder under din resa. Samtidigt som du får kortet reserveras ett belopp som en deposition. Det beloppet hävs sedan av ditt kortföretag och pengarna är tillbaka på kontot inom 7-14 arbetsdagar. Norwegian Cruise Lines fartyg är kontantfria (med undantag för casino) och dagen innan kryssningen avslutas får du en räkning till ditt rum. Valutan ombord är USD. För varje dag på kryssningen tillkommer ca 15 USD per person i dricks. På fartygen Norwegian Sun och Sky till kommer ca  20 USD per dag. Vid köp i barer och på spa läggs en serviceavgift på 18% till automatiskt.

Praktisk information ombord

Samtliga resenärer och personer i besättningen ska under kryssningen genomföra en obligatorisk säkerhetsövning. Du kommer att meddelas vid vilken dag och tid den genomförs. Kom också ihåg att ta del av säkerhetsinformationen som du antingen ser på via video på din tv i hytten eller på din hyttdörr.

Ej tillåtna föremål att ta ombord

Vapen, knivar, korkskruvar, vattenkokare, strykjärn, stearinljus, brandfarliga ämnen, mat och dryck är saker du inte får ta med ombord på en kryssning med Norwegian Cruise Line. Specialmat vid allergi och barnmat är tillåtet. Notera att rökning endast är tillåtet på anvisade platser.

Klädsel

På en kryssning med Norwegian Cruise Line finns inga formella kvällar med strikt klädkod. Med tanke på det rekommenderas en ledig klädsel under kvällar. 

Barn och ungdomar

Norwegian Cruise Line är ett barnvänligt rederi med mängder av underhållning för hela familjen. Ombord finns även barn- och ungdomsklubbar som om ingen annat anges ingår i kryssningspriset. Norwegian Cruise Line erbjuder barnpassning för barn mellan 3-12 år.

Mat och dryck

På en kryssning med Norwegian Cruise Line ingår helpension och i utvalda restauranger ingår således frukost, lunch, middag och en del måltidsdrycker. Vill du äta på några av specialrestaurangerna tillkommer en kostnad.

Sjukvård

Ombord på alla fartyg i Norwegian Cruise Lines flotta finns en läkare och minst en sjuksköterska. Kostnaden för besök betalas av dig och vi rekommenderar att du har en rese- sjukvårdsförsäkring hos ett försäkringsbolag. Kostnaden är dessutom högre än i Sverige på grund av att sjuvården ombord regleras av amerikansk lag.

Vaccination

Du som resenär har själv ansvar för att ha eventuella vaccinationer som krävs.

Graviditet

Fram till vecka 23 under din graviditet kan du åka på en kryssning med Norwegian Cruise Line.

Särskilda behov

En del av Norwegian Cruise Lines fartyg har specialanpassade hytter för resenärer med funktionshinder. Du behöver dock ha ett resesällskap som kan assistera dig under kryssningen om du har ett funktionshinder som gör att du inte kan klara dig på egen hand.

Aktiviteter

Varje dag erbjuds underhållning på Norwegian Cruise Line. Ombord finns det gott om föreställningar, shower och andra uppträdanden. Några av dessa kostar extra men flera är gratis. Andra saker att aktivera sig med under din kryssning är gym, spa, idrottsanläggning, pool, bowlingbana och mycket mer.

Utflykter

På din kryssning med Norwegian Cruise Line kommer fartyget att göra stopp vid olika hamnar under din rutt. Rederiet erbjuder utflykter vid varje stopp och vi rekommenderar verkligen  att du tar del av dem. Via rederiets hemsida kan du boka in dig och ditt sällskap på olika utflykter. Det går också att boka in sig ombord men vi rekommenderar att du gör de i förväg för att få en plats då utflykterna ofta är mycket populära. Notera även att utflykterna kan komma att ställas in av olika anledningar såsom väder, för lågt deltagarantal med mera.

Free at Sea

Med det nya konceptet ”Free at Sea” kan du, mot tillägg, dessutom uppgradera din kryssning med två av fem olika förmåner. Förhöj din kryssningsupplevelse med obegränsat med dryck under hela resan, kulinariska middagar i specialrestaurangerna, utflykter som vidgar dina vyer, WiFi ombord eller extra bra pris på familjehytter. Du väljer själv vilka mervärden du vill ha. Free at Sea kostar ca 99EUR per person på en 7 dygns kryssning och då ingår två av förmånerna.

Uppgradera din kryssning med två olika förmåner (Free at sea)

Premium dryckespaket

Dryckespaketet innehåller ett stort utbud av alkoholhaltiga och alkoholfria drycker. Öl, vin, drinkar, mineralvatten, juicer i alla barer och restauranger under hela kryssningen.

Utcheckning

Under slutskedet på din kryssning kommer du att få bagagelappar till din hytt som du sätter på ditt bagage. Sista kvällen lämnar du ditt bagage utanför hytten och den hämtas sedan i ankomsthallen.